Texnologiya · 23 oktyabr 2026

Google telefon nömrənizi xəbəriniz olmadan istifadə edir: necə deaktiv etmək olar

Google, Android telefonlarınızda telefon nömrənizi avtomatik şəkildə Google hesabları ilə əlaqələndirə bilər. Aşağıda bu funksiyanı söndürmə və əlavə edilmiş nömrələri silmə üsulları izah edilir.

Google, Android telefonlarınızda telefon nömrənizi avtomatik şəkildə Google hesabları ilə əlaqələndirə bilər. Bu funksiya cihazınızda daxil etdiyiniz Google hesabları üçün hesabın bərpası, telefon nömrəsi ilə daxilolma və RCS mesajlaşması xidmətlərini asanlaşdırmaq məqsədi daşıyır.

Bu funksiyanı söndürmək üçün Telefonun Parametrlər bölməsindən Google menyusuna daxil olun, daha sonra Bütün xidmətlər (All services) hissəsinə keçin və Məxfilik və təhlükəsizlik (Privacy & Security) bölməsində Telefon nömrəsinin təsdiqlənməsi (Phone number verification) seçimini tapın. Buradan Nömrələri avtomatik təsdiqlə (Verify phone numbers automatically) parametrini söndürə bilərsiniz. Menyular telefon istehsalçısına və Android versiyasına görə fərqlənə bilər; tapılmadıqda axtarış çubuğuna Phone number verification yazın.

Funksiyanı söndürdükdən sonra artıq əlaqələndirilmiş nömrə silinmir. Hər bir Google hesabının əlaqə məlumatlarına keçərək, istənməyən profildən nömrəni çıxarmaq məcburiyyətində qalsınız. Nömrənin hesabın bərpası və təhlükəsizlik yoxlamalarında istifadə olunub-olunmadığını əvvəlcədən qiymətləndirmək vacibdir.

İstifadəçilər bəzi hallarda bu parametrenin yenidən aktivləşdiyini bildirmişlər. Buna görə də, telefonun parametrlərini vaxtaşırı yoxlamağınız məsləhət görülür.

Funksiyanı deaktiv etdikdən sonra RCS mesajlaşması və telefon nömrəsi ilə giriş kimi bəzi xidmətlərdə məhdudiyyətlərlə qarşılaşa bilərsiniz.

Mənbə: Lent.az — Azərbaycan